Email Hopedale Builders | T: 704.372.2696 | Client Log-in

Hopedale-renovation-Brown-01
Hopedale-renovation-Brown-02
Hopedale-renovation-Brown-03
Hopedale-renovation-Brown-05
Hopedale-renovation-Brown-06
Hopedale-renovation-Brown-07
Hopedale-renovation-Brown-08
Hopedale-renovation-Brown-09
Hopedale-renovation-Brown-10
Hopedale-renovation-Brown-11
Project: outdoor living, kitchen
Goal: Turn basement space into living space
Name:
Brown Residence
Architect: McClure, Nicholson, Montgomery Architects – Miller Nicholson
Project Complete: February 2014
Basement turns into patio. News at 11:00.
The Brown family has a gorgeous home with a fabulous view of the lake, but despite the lovely view, there wasn’t an easily accessible way to connect the outside beauty to the inside of the house. We put our heads together and created a plan that would not only create easy to access to the lake from within the house, but also increase its useable square footage by utilizing the unfinished basement. Without touching the original foundation, we added 1200 square feet of guest suite and kitchen, office, media room, wine vault and fitness center (Hey, you gotta work off those calories somehow.) Essentially, we created an entire house within a house, and we didn’t have to bring a back hoe to do it.